Január első hétében nagyon sokan elszántan sürögnek a konyhában és állítják össze az egészséges ételeket, amelyeket bedobozolva visznek a munkahelyükre. Mivel az életmódváltás másik pillére a mozgás, ezért a legtöbben ezt is igyekeznek hetente 2-3 alkalommal beiktatni. Kezdetben minden jól megy, a januári életmódváltók nagy részénél azonban eljön egy töréspont.

Ez lehet a stagnáló súly, egy-egy félreevés vagy az edzésekkel kapcsolatos lelkesedés elvesztése. Mindez csalódást jelent, ezért a legtöbben feladják a próbálkozást. Végül visszaszöknek a kilók, a konyhapolcokat újra a korábban megszokott alapanyagokkal töltik fel, és a sport is kikopik a mindennapi rutinból.

Mire beköszönt a tavasz, már csak emlék lesz a január, amikor megpróbáltak változtatni és egy fenntartható életmódot kialakítani.

A dátummal van probléma?

A januári elhatározás, majd megvalósítás pedig jó ötlet, hiszen ehhez az időszakhoz könnyen társítjuk az újrakezdést. Mi áll a kudarcok mögött? Az esetek nagy részében pszichikai eredetű okról van szó: elfogy az akaraterő.

A jó hír, hogy ezt a szemléletünk alakításával fejleszthetjük. Az akaraterőt nem szabad gondolatban korlátok közé szorítanunk, mert ebben az esetben hamarabb feladjuk a kitűzött célt. Amikor azonban úgy viszonyulunk hozzá, mint egy fejleszthető készség, aminek a mértéke kizárólag tőlünk függ, akkor kitartunk.

Szakértőként számos táplálék kiegészítőt megvizsgáltunk, a természetes hatóanyagokban és a bizonyítottan hatékony módszerekben hiszünk. Azt javasoljuk, cseréld le a kávéd, mert találtunk egy olyan instant megoldást a számodra, ami megduplázza az akaraterődet és a kávéban lévő hatóanyagok segítségével természetes módon változik étkezési szokásod. Nem kell mást tenni, csak reggel meginni egy nagyon finom 100 % arabica kávét, a benne lévő fogyást segítő gyógynövényekkel. Az édesség utáni vágyad csökkenni kezd, előbb jól laksz és így kevesebbet eszel majd, ami meghozza a várva várt karcsú alakot is.

Mennyit szeretnél fogyni?  Állítsunk fel a célt és határozzunk meg részcélokat

Mindezt némi mozgással is támogathatjuk. Készítsünk például egy táblázatot, amelyben kisebb célokat állítunk fel a kiválasztott mozgásformához. Amikor elértük valamelyiket, pipáljuk ki, így folyamatosan követhetjük a fejlődésünket. Ilyen kis elemek lehetnek például heti 2 alkalommal 30 perc séta, egyhuzamban elvégzett 5 fekvőtámasz vagy a guggolások számának emelése.

Ugyanezt az elvet követhetjük a táplálkozás esetén is. Együnk naponta zöldséget és gyümölcsöt, figyeljünk arra, hogy megigyuk a napi 2-3 liter vizet. Nem kell azonnal megváltoztatnunk minden addigi szokásunkat a kávé fogyasztása során néhány hét elteltével azt vesszük észre, hogy a pékség előtt elsétálva már nem hívogatnak a pultban megbújó péksütemények.

2018-01-22T12:45:30+00:00