Receptek 2017-12-07T12:42:40+00:00

Halászlé

Halászlé 1 kg ponty 1 kg harcsa só ízlés szerint 3-4 db vöröshagyma 1 db zöldpaprika 3,5 liter víz fűszerpaprika ízlés szerint 3 db cseresznyepaprika 30 dkg haltej/halikra A halászlé ízletesebb, ha több féle halból készítjük. Az alaplébe tehetünk 1-1 kárászt vagy keszeget is bármilyen, nekünk tetsz [...]

Bejgli

Bejgli Egy rúd bejgli tésztájához az alábbi alapanyagok kellenek: 5 dkg liszt, 5 dkg teljes kiőrlésű liszt, 3 dkg mandulaliszt, 6 dkg vaj, 1,5 dkg porcukor, 1 kisebb tojássárgája, egy csipet só, egy csipet élesztő, egy kevés tej A diós töltelékhez: 1,5 dl tej, 1 dkg méz, 1 dkg reszelt narancshéj, 5 [...]

Sütőtökkrém leves

Sütőtökkrém leves 1 kg sütőtök megsütve 5 dkg vaj 1 db vöröshagyma 3 ek. méz 2 db nagyobb savanykás alma 1 - 1,5 l leszűrt húsleves (alaplé) só bors szerecsendió 1 dl tejszín Én azt mondom, a sütőtököt süssük meg sütőben. Kicsit hosszabb, de sokkal ízletesebb a leves.  Óriási különbség, hogy sült v [...]

Túrós pogácsa teljes kiőrlésű lisztből

Túrós pogácsa teljes kiőrlésű lisztből Hozzávalók: 20 deka teljes kiőrlésű liszt 25 deka teljes kiőrlésű rozsliszt 25 deka túró 15 deka sajt 15 deka kókuszolaj 3 tojás só 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna 1 gr élesztő 0,5 dl tej (helyettesíthető mandulatejjel, rizstejjel) Tedd az élesztőt egy teá [...]

Zabpelyhes keksz

Zabpelyhes keksz 20 dkg finomliszt 10 dkg dió (darált) 15 dkg durvára darált zabpehely 15 dkg nádcukor 20 dkg vaj vagy margarin, vagy kókuszzsír 0.5 citrom reszelt héja 0.5 tk sütőpor 1 db tojás Dió helyett kókusszal, mandulával is készíthetjük. Tehetünk még bele 1 db reszelt almát, 5 dkg durvára v [...]