Szakértőid 2017-12-07T12:28:47+00:00

Mottóm: „Érezzék egy kézfogásról rólad, hogy jót akarsz és te is tiszta, jó vagy, s egy tekintetük elhitesse véled: szép dolgokért élsz – és érdemes élned.”

Péterfia Éva

egészségfejlesztési szakértő

1986-ban lettem az Egyesített Egészségügyi Intézmények egészségnevelési osztályvezetője Pécsett. Ez az egészségügynek az a területe, ahol megtanítjuk az embereket miként hozhatnak az egészség érdekében döntéseket, hogy egészségesek maradjanak illetve hogy helyreálljon az egészségük ha elveszítették. Megtanítjuk az életmód váltást egy krónikus betegség esetén, mint például a diabetes, magas vérnyomás stb. Ekkor vezettem az első fogyókúrás klubot, kezdtük el a krónikus nem fertőző megbetegedések rizikófaktorainak kutatását. Mi voltunk az elsők az országban, akik koleszterin és vércukorszint mérést végeztünk közterületen. Most visszagondolva büszke vagyok arra, hogy ez is, mint a későbbi tevékenységeim is hozzájárulhattak ahhoz, hogy az egészségtudatosság ma már sokkal kedvezőbb szinten van, mint akkortájt.

1992-ben a fővárosba költöztem, és az egészségfejlesztési munka irányításában középvezetőként vettem részt először az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat később az egészségügyért felelős minisztériumok (Népjóléti, Egészségügyi, Egészségügyi és Szociális stb.) keretében vezettem a népegészségügyi főosztályt és mellette egészségkommunikációt tanítottam többek között a debreceni egyetemen. Nagyon boldog vagyok, hogy ma már nagyon sokan ismerik az általam elindított iskolai büfé programot, a szervezett szűréseket, a védőnők által végzett méhnyakszűrést és folytathatnám a mára kiteljesedett programok hosszú sorát.

2009-ben mondtam le főosztályvezetői megbízásomról és folytattam a munkám az életvezetési tanácsadást saját vállalkozásban. 2014-2017 között e mellett egy svájci tulajdonú vakcina gyártással foglalkozó részvénytársaság magyarországi cégeinek vezetője lettem.

2013-ban jelent meg Egészségfejlesztés, egészségnevelés című tankönyvem, ami az egészségügyi dolgozók továbbképzését szolgálja.

A tanulás a szenvedélyem, így a műsorszerkesztéstől a virágkötészetig nagyon sok mindent megtanultam, iskolai keretek között 12 évig tanultam a pszichológia különböző területeit, szakoktatóként tanítottam is évekig, trénerként is nagy hasznomra váltak ezek az ismeretek. Számos tanfolyamot is elvégeztem ezen a területen, elmélyedtem a személyiségközpontú pszichológiai irányzatban, az utóbbi 10 évben neuro lingvisztikai programozást tanultam és Society-of-NLP® Licensed Master Practitionere oklevelemet állított ki számomra Richard Bandler az alapító.

Az általam végzett life és busenice coaching során, valamint képzéseim, tréningjeim során általában az NLP technikáját alkalmazom, mert így a változás könnyű, tartós.

A gondolati szerkezetek meglátása az élet számos területére kihat, ahogy a Valentus kávé fogyasztása is képes észrevétlenül, természetesen megváltoztatni étkezési szokásainkat, ami a testsúlyunk csökkenésén keresztül – mely úgy gondolom a jövő legnagyobb népegészségügyi kihívása – kihat teljes életünkre. Magabiztosabbak, aktívabbak, mindezek következtében boldogabbak lehetünk.

Mottóm: „Csak a jó szoftver (jó szaktudás) és a jó hardver (korrektül felszerelt klinika és tudományosan igazolt, hatékony termékek) működhet együtt ideálisan!”

Dr. Sas György

plasztikai sebész

37 éve állok a műtőasztal mellett, vagyok a sebészeti pályán, művelve az általános sebészetet, érsebészetet és a plasztikai sebészetet.

Tapasztalatom, gyakorlatom és eddigi eredményeim jelentik a garanciát mellplasztika, arcplasztika, szemhéjplasztika, orrplasztika, hasplasztika, zsírleszívás, combplasztika, felkarplasztika műtéteim sikerére, melyet plasztikai sebészeti klinikánk vendégkönyve is igazol.

Esztétikai sebészeti tudásomat a szakma „Mekkájának” tartott USA-ban tökéletesítettem (Torontó, New York, Texas), de ezen kívül Genf, Párizs, Németország, Mexikó stb. is szerepelt a tanulmányutak sorában.

Fontosnak tartom a legújabb plasztikai sebészeti eljárások, anyagok megismerését, alkalmazását így rendszeresen részt veszek hazai és külföldi továbbképzéseken, kongresszusokon.

Plasztikai sebészeti gyakorlatom során az egyik leggyakrabban végzett beavatkozás a zsírleszívás.

A túlsúly egészségügyi kockázatai közismertek! A fejlett országokban a halálokok egyik legfontosabb tényezője. Orvosként kiemelten fontosnak tartom ennek a kockázatnak a csökkentését.

Az amerikai szakirodalom és tapasztalat azt mutatja, hogy a Valentus kávé fogyasztása a súlycsökkenést jelentősen segíti, mint non invaziv beavatkozás. Különösen fontos ez akkor, ha a fokozott kockázatú úgynevezett zsigeri, hasüregen belüli (visceralis) zsír is jelentős, melyet műtéttel nem lehet eltávolítani.

Fogyással és a műtétekkel (hasplasztikazsírleszívás, comb vékonyítás), gyógyulással, technikai kérdésekkel, a Valentus kávéhasználat élettani hatásával kapcsolatos információt személyesen, a vizit során adunk. (Telefonon tájékoztatást műtétekről nem adunk, elkerülendő a félreértéseket.)

Garantálni tudjuk azt, hogy a plasztikai műtétek teljesen fájdalommentesen történjenek.

A plasztikai sebészet – bár a komplikációk soha nem zárhatók ki – az összes műtétes beavatkozás közül a legkevésbé kockázatos terület.

A plasztikai sebész nem Isten, tehát ő is csak „hozott anyagból” dolgozik.
Továbbá mindig csak korrigálni, javítani tudja azt, amit a „biológia nem adott meg, vagy amiből túl sokat adott”.

A Valentus kávé segítség!!!

Péterfia Éva egészségfejlesztési szakértő | +36-30-960-3797 | eva.peterfia@gmail.com